Tuesday, December 25, 2007

Jeugdhuis De Fabriek bestaat 10 jaar

Habbekrats, de vormingsdienst voor jongeren uit de randgroepen, viert feest. Hun jeugdhuis, De Fabriek, bestaat 10 jaar en er komen nieuwe vestigingen in Antwerpen en Kortrijk. Dat vierden ze met een receptie voor personeel en sponsors en een feest voor jongeren. "Onze slogan is Doe iets voor de jeugd", zegt Chris Lysebetten, algemeen coördinator van vzw Habbekrats. "Wij willen de negatieve beeldvorming rond de jeugd van tegenwoordig doorbreken. Let wel, we ontkennen niet dat er trieste uitspattingen zijn bij jongeren. Maar we geloven dat voorkomen beter is dan genezen. Dat proberen we door hen te koesteren en te waarderen, door hen zelfrespect te geven dus".

Lees meer in Het Volk

Saturday, December 22, 2007

Politieke verschuiving in Brussel voelbaar in Gent

De vorming van de nieuwe regering heeft ook gevolgen voor een Gentse schepen en enkele Gentse gemeenteraadsleden. Schepen Mathias De Clercq (Open VLD) legde gisterennamiddag de eed af als kamerlid. Hij wordt parlementslid als opvolger van Karel De Gucht, die minister wordt.

Hij legde zijn eed af in de drie landstalen. Dat leverde hem gejouw op van het Vlaams Belang. De Clercq: 'Ik vind dat nochtans heel belangrijk. Ik ben een federaal parlementslid en werk voor het hele land. We kunnen maar vooruitgaan in dialoog en met wederzijds respect. Die scheldtirade doet mij weinig. Dat is negativisme. Ik maak een onderscheid tussen de democratische partijen en een partij die mensen uitsluit.' Maakte de Kamer indruk op hem? 'Ik was er al eens geweest met het lyceum. Er was zeer veel volk. Dat was gigantisch. Maar mij gaat het om mijn ideeën en mijn gedachtegoed.'

'Ik blijf me 200 procent inzetten voor Gent. Of cumuleren een goede zaak is en of dat mogelijk is, kan ik eigenlijk nog niet zeggen. De tijd zal me wijzer moeten maken. Ik zal dat evalueren. Ik zal wellicht deel uitmaken van de commissie Sociale Zaken. Daar wil ik het liberalisme met een menselijk gelaat een stem geven en opkomen voor de zwakkeren, de ouderen en de gehandicapten.'

Lees meer in Het Volk

Wednesday, December 19, 2007

AAGent start via website met 'Buffalo Televieze'

Zoals het elke grote voetbalclub betaamt, start ook AAGent met een eigen tv-uitzending. De eerste aflevering van Buffalo Televieze kan u sinds gisteravond bekijken via de website van AAGent. Een jaar na het succesvolle Radio Buffalo, komt AA Gent met een tweede initiatief op de proppen om de supporters te behagen. Regelmatige bezoekers van de website van AA Gent zagen de voorbije twee weken misschien al de proefuitzending van Buffalo Televieze, maar sinds gisteravond staat nu ook de eerste officiële aflevering on line. Daarin komen we onder meer te weten hoe centrale verdediger Smoje Dario zich voelde na zijn zware blessure en geven de trainer en spelers ook hun nieuwjaarswensen in hun moedertaal.

Lees meer in Het Volk

Friday, December 14, 2007

Ateljee verhuurt nu ook fietsen aan bedrijven

De gele huurfietsen van studenten kent iedereen. Het sociale tewerkstellingsproject Ateljee dat de fietsen maakt, wil zijn activiteiten nu uitbreiden naar bedrijven en lanceert het nieuwe project trans-fair. Daarnaast blijven de andere activiteiten, zoals de kringloopwinkels en reparaties van tweedehandsfietsen, gewoon bestaan.


Service en kwaliteit zijn onze handelsmerken', zegt directeur Bert Quintelier. 'De sociale tewerkstelling is een belangrijke meerwaarde, maar met trans-fair komen we in de eerste plaats op de markt met een goed product.' De fietsen zijn nieuw en helemaal in orde. Zodra ze verhuurd zijn, komen ze nog regelmatig terug voor een volledige controle. Dat is het full-service concept. Als er iets kapot is, wordt dat hersteld. De klant krijgt ondertussen een vervangfiets.

Lees meer in Het Volk

Sint-Pieters krijgt weer kleur

Twee jaar zullen ze erover doen, de restaurateurs die sinds half november aan de slag zijn in de hal van het Sint-Pietersstation. Maar na die twee jaar zullen de sgraffiti van begin vorige eeuw hun oude glans en kleuren wel terug hebben en een blikvanger vormen voor het station.

Wie wel eens de trein neemt, kan er niet naast kijken: de inkomhal van het Sint-Pietersstation staat sinds november vol met stellingen - en die zullen er blijven staan tot de zomer van 2009. 'De muurschilderingen van Prosper Cornelis, die bij de bouw van het station in 1913 werden aangebracht, zijn aangetast door de tijd', zegt Christiane Van Rijckeghem van de NMBS. 'Met name de vochtigheid en de vervuiling hebben de schilderingen parten gespeeld.'

Lees meer in Het Volk

Monday, December 03, 2007

Post sluit nog zeven kantoren

De Post kondigde aan om in 2008 in Gent nog eens zes postkantoren te sluiten. Het gaat om die aan de Martelaarslaan en de Begijnhoflaan in gent, het kantoor aan de Dendermondsesteenweg in Sint-Amandsberg, de Hogeheerweg in Sint-Denijs-Westrem, de Winkelstraat in Wondelgem en de Baron Adolphe della Faillelaan in Zwijnaarde. In Destelbergen gaat het postkantoor aan de Dendermondsesteenweg dicht.

Daarmee zullen er van de 28 postkantoren van vorig jaar maar twaalf meer overblijven. Dat is nog een kantoor per 18.000 inwoners. Dit jaar sloten al tien postkantoren de deuren of staan ze op het punt om dicht te gaan. Het gaat onder meer om de kantoren in de New Yorkstraat in de Muide, in de Langestraat in Ledeberg, in de Slachthuisstraat in Gent, aan de Victor Braeckmanlaan in Sint-Amandsberg en in de Koning Leopold II-laan vlakbij het Citadelpark.

De sluitingen passen binnen de reorganisatieplannen van De Post. Tegen 2009 wil het bedrijf in heel België maar 650 van de oorspronkelijk 1.300postkantoren meer overhouden. Volgend jaar verdwijnen er 198 waarvan 22 in Oost-Vlaanderen.

Lees meer in Het Volk