Saturday, April 26, 2008

Urenlange gijzeling loopt uiteindelijk goed af

Een 23-jarige Roemeense vrouw werd gisteren door haar vriend ontvoerd uit een huis in de Jean Jaurèsstraat te Gentbrugge. Hij sleurde haar bij de haren de straat op en dreigde haar te doden. Enkele uren later kon de vrouw heelhuids worden gered. Toen Adrien Westerlinck gisteren rond 15.30 uur thuiskwam in de Jean Jaurèsstraat 43 vernam hij van zijn Roemeense stiefdochter wat zich nauwelijks een kwartier voordien had afgespeeld. "Mijn 17-jarige stiefdochter had onlangs bij het uitgaan een 23-jarige Roma-vrouw uit Gent leren kennen" zegt de man, terwijl agenten zijn huis bewaken voor het geval de ontvoerder zou terugkeren.


Lees meer in Het Volk

Wednesday, April 23, 2008

Richt zelf eens een bedrijf op

Stamp een eigen bedrijf uit de grond. Veel echter kan een stageopdracht niet zijn dan degene die Ine, Seija, Julie en Marjon van de Hogeschool Gent voorgeschoteld kregen. 'Dat is eens wat anders dan met je vrienden een proefwerkje schrijven.' Eigenlijk bestaat het al enkele maanden, maar pas nu heeft de Hogeschool Gent zijn Centrum voor Ondernemen officieel geopend. In de Voskenslaan slaat de hogeschool de brug tussen zijn studenten en de bedrijfswereld. Het centrum is uniek in het Vlaamse onderwijs.

Lees meer in Het Volk

Saturday, April 19, 2008

Stad heeft nood aan een snuifje luxe

Wie in stijl wil ontwaken in een geklasseerd art-decogebouw en zijn cola graag degusteert met een echt schijfje citroen, kan vanaf vandaag terecht in een nieuw hotel-restaurant in de Korte Dagsteeg. Het Sestighotel vult volgens eigenaar Glenn Sestig het schrijnend gebrek op aan een kosmopolitisch, luxueus en tijdloos hotel in Gent. Architect Glenn Sestig (38) begint aardig zijn stempel te drukken op het Gentse bouw- en interieurlandschap. Naast de inrichting van winkelpanden als Xandres, American Outfitters, Nathan en X-Line is hij ook verantwoordelijk voor de look van danstempels als de eerste Culture Club en recent nog de Make-Up in de Ketelvest. Hij ontwierp ook luxepenthouses rond het Citadelpark. In die buurt is overigens ook zijn eigenzinnig maar knap vormgegeven architectenbureau gevestigd. Glenn Sestig : ,,Ik krijg heel veel aanvragen voor werk in Gent, zodat ik kan kiezen wat te doen en wat niet." Misschien wel zijn belangrijkste keuze dit jaar was de aankoop van een monumentaal pand aan de brug van de Korte Dagsteeg.

Lees meer in Het Volk

Wednesday, April 16, 2008

'Gentenaars spreken te graag Frans met de Walen

Een twintigtal Waalse leerlingen volgt, bij wijze van experiment, een zevende jaar secundair onderwijs in enkele Gentse scholen. Gisteren kwam Marc Tarabella, de Waalse minister van Vorming, op bezoek bij 'zijn' jongens en meisjes in het PHTI aan de Henleykaai. Er is nog veel werk aan de winkel, zo leerden de studenten hem.

Annabelle: 'We zouden veel beter voorbereid naar Vlaanderen moeten komen. We krijgen te weinig Nederlandse les. Ik moest hier naar de les economie, maar de lerares kon zich uiteraard niet bezighouden met mijn gebrekkig Nederlands. In veel vakken ontgaan mij veel finesses.'

Elodie: 'De Vlamingen zijn zo lief dat ze ons uiteindelijk niet vooruithelpen. Wanneer ik een gebrekkige zin gebruik, verbeteren ze mij niet hoor. Je comprends, zeggen ze en ze doen zelf verder in het Frans. Ze vergeten dat ik hier ben om Nederlands te leren. Maar zo zijn de Gentenaars zeker?'


Lees meer in Het Volk

Monday, April 14, 2008

Nieuwe episode in Postpunt-soap

Ten laatste half juni komt er een Postpunt in de GB-supermarkt aan de Frederik Burvenichstraat in Gentbrugge. 'Laat ons hopen dat er daarmee een einde komt aan de ellende', reageren buurtbewoners. De inrichting van een Postpunt in Gentbrugge is een echte lijdensweg. Meer dan een jaar geleden sloot het postkantoor in Gentbrugge de deuren. De sluiting past binnen de plannen van De Post om een groot deel van zijn postkantoren te vervangen door Postpunten. Dat zijn winkels - vaak kleine supermarkten of krantenshops - waar klanten aan de kassa voor een groot deel van hun postverrichtingen terechtkunnen.

Het eerste Postpunt in Gentbrugge werd ingericht in een krantenwinkel in de Kliniekstraat. Enkele maanden maar, want in september vorig jaar liep de samenwerking spaak en sloot het Postpunt de deuren. Klanten van De Post stonden in de kou. Voor het dichtst bijzijnde postkantoor moesten ze helemaal naar de Brusselsesteenweg in Ledeberg. De Post vond niet meteen een geschikte vervanger, tot gisteren. Tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad kondigde burgemeester Daniël Termont aan dat er een Postpunt komt in de GB in de Frederik Burvenichstraat.

Lees meer in Het Volk

Saturday, April 12, 2008

Dit is dé fietsstad van het land

De Vlaamse Wielerweek, onze groot Fietspadenrapport,... de tweewieler staat centraal tegenwoordig. Tijd dus voor een bezoek aan Plume Vainqueur, de winkel aan de Nederkouter waar al bijna 100 jaar het betere rijwiel wordt verkocht. Pierre Simoens(59) spreekt met verve en passie over zijn werk, over de klanten en vooral over de fiets. Er bestaan foto's uit 1910 met Polidor Desnerck als hoofdrolspeler. Hij moet rijk zijn geweest, want hij reed met een Minerva, en hij verkocht fietsen van het merk La Plume, in zijn zaak aan de Nederkouter. Polidor werd opgevolgd door zijn zoon Marcel en nog een generatie later kwam Paul, die de baas werd van Pierre Simoens. 'Ik werk vanaf 1969 in de zaak. Hoewel, ik kwam hier al tijdens de weekends werken als jonge gast, vanaf 1964', vertelt Pierre. 'In 1987 kreeg ik de kans om de winkel over te nemen. Dat heb ik dan gedaan, samen met mijn vennoot en met mijn vrouw.' Link naar de winkel van Pierre Simoens

Lees meer in Het Volk

Wednesday, April 09, 2008

Taxi-oorlog aan Dampoort

Boze chauffeurs van V-Tax protesteerden gisteren aan de Dampoort tegen wat zij de jaloezie noemen van 'Woeste Willy', zaakvoerder van concurrent Taxi Willy uit Wondelgem. Willy Dossche liet de laatste weken de taxi's van V-Tax tijdens hun activiteiten controleren door een gerechtsdeurwaarder. Hij is ervan overtuigd dat V-Tax de wet aan zijn laars lapt bij het vervoer van werknemers naar en van hun werk.

Gent is de enige Vlaamse stad waar werknemers van bedrijven voor de luttele som van 3 euro 's morgens per taxi van het station naar hun werk worden gereden en 's avonds weer teruggebracht. Zo wordt het gebruik van de eigen wagen ontraden. Dit project van vzw Max Mobiel, waarvan dagelijks 150 werknemers en vooral interimarissen zonder eigen auto, gebruikmaken, werd toegewezen aan V- Tax en dat zit sommigen niet lekker.


Lees meer in Het Volk

Monday, April 07, 2008

Volvo bouwt volgend jaar trucks op elektriciteit

Bij Volvo Trucks in Oostakker zullen volgend jaar de eerste hybride vrachtwagens ter wereld van de band lopen. Tot een snelheid van 20kilometer per uur rijden de trucks op elektriciteit.

In deze tijden van klimaatopwarming doen bedrijven er alles aan om de CO2-uitstoot terug te dringen. Volvo Trucks komt met een zeer originele oplossing aandraven. In Zweden rijden op dit ogenblik twee Volvo-vuilniswagens rond met zowel een dieselmotor als een elektrische motor. Zolang de vrachtwagens niet boven de twintig kilometer per uur gaan, rijden ze op elektriciteit. Bij een hogere snelheid schakelt de truck automatisch over op de dieselmotor. De batterijen voor de elektrische motor worden opgeladen met de energie die vrijkomt bij het remmen. Het resultaat: twintig procent minder benzineverbruik en bijgevolg ook een lagere CO2-uitstoot.


Lees meer in Het Volk

Sunday, April 06, 2008

Bouwvergunning Arteveldestadion is definitief

De termijn om klacht in te dienen bij de Raad van State tegen de bouwvergunning voor het Arteveldestadion, is verlopen. Er kwam geen enkele klacht binnen. Daarmee is de vergunning die in januari werd afgeleverd, definitief. De bouwwerken zullen aanvatten na het bouwverlof begin augustus. Gerekend wordt met een bouwtijd van ongeveer 18 maanden. Dat betekent dat AAGent tegen het najaar van 2009 in het nieuwe stadion langs de Ottergemsesteenweg zal kunnen voetballen. Al zal dat ook afhangen van de omgevingswerken.

Lees meer in Het Volk

Thursday, April 03, 2008

Verkoold lichaam gevonden onder brug in Gentbrugge

In Gentbrugge is in de nacht van woensdag op donderdag een verkoold lichaam aangetroffen onder een brug. Het gaat om een verdacht overlijden, bevestigt het parket van Gent.

Het lichaam werd rond middernacht gevonden in de Emiel Van Swedenlaan, onder het viaduct van de E17. Het lichaam was verkoold. Volgens het parket is het slachtoffer vermoedelijk een vrouw. De onderzoeksrechter in Gent is belast met de zaak en heeft een branddeskundige en een wetsgeneesheer aangesteld. De politie voert een buurtonderzoek uit.

Lees meer in Het Volk

Tuesday, April 01, 2008

Containerparkwachters Gent blokkeren toegang containers

Werknemers van de afvalintercommunale Ivago blokkeren vandaag de toegang tot de containerparken in Gent en Destelbergen. De actie is gericht tegen de stijgende agressie tegen de containerparkwachters. De zeven containerparken van de Intercommunale Vereniging voor Afvalbeheer in Gent en Omstreken (Ivago) blijven de hele dag gesloten.

De vakbondsactie komt er na twee incidenten vorige week. Volgens de werknemers werden parkwachters toen bedreigd door gebruikers van het containerpark, die niet toegelaten afval wilden achterlaten. De actie heeft geen gevolgen voor de huisvuilophaling in Gent.

Lees meer in Het Volk