Thursday, November 26, 2009

Hilton laat zijn oog vallen op Gent

De prestigieuze hotelketen Hilton zet in op Gent. Aan de Sint-Michielsstraat opent binnen twee jaar een nieuw luxehotel: de kans is zeer groot dat dat een Hilton zal zijn. En niet eens een kleintje, met 190 kamers wordt het het grootste hotel van Gent.

Het Amerikaanse Hilton is een naam als een klok. Met 2.500 vestigingen is het de grootste hotelketen ter wereld. De keten werd in 1919 opgericht door Conrad Hilton en dat is dan weer de overgrootvader van, jawel Paris Hilton. In België waren er tot nu toe drie vestigingen, twee in Brussel en één in Antwerpen. Daar komt nu dus hoogstwaarschijnlijk Gent bij.

'Het contract moet nog ondertekend worden, maar wij hebben met Hilton op alle vlakken een akkoord dat zij ons hotel zullen uitbaten. Het is 99 procent zeker dat Hilton naar Gent komt', zegt Didier De Witte. Hij is zaakvoerder van projectontwikkelaar CCR uit Heusden. Die wil op de plaats van het vroegere Sint-Amandusinstituut aan de Sint-Michielsstraat een groot luxehotel bouwen.

Lees meer in Het Nieuwsblad

Sunday, November 22, 2009

Spoorwegkoppel voltooit levensproject van 50 miljoen

Wanneer vanochtend om 6 uur de eerste trein over het nieuwe spoorviaduct rijdt aan het Sint-Pietersstation, is dat niet alleen het sluitstuk van werken die 50 miljoen euro hebben gekost. Het is ook een belangrijk moment voor de familie Bultinck: Jochen Bultinck was tien jaar geleden de ingenieur die de eerste plannen tekende, zijn vrouw Ilse werkte het project af. Tom Dams

Wie wel eens over de Snepkaai rijdt, heeft daar de voorbije drie jaar een indrukwekkend viaduct zien verrijzen, bovenop de spoorwegberm. ‘Het is het sluitstuk van een hele reeks werken die we de sinds 2002 hebben uitgevoerd', zegt Luc Martens van NMBS-dochter Infrabel. ‘Om de capaciteit van het Sint-Pietersstation op te drijven voor treinen op de lijn kust-Brussel, hebben we de voorbije jaren onder meer twee nieuwe spoorbruggen gebouwd over de Ringvaart, een nieuwe brug over de Leie...'

Vandaag wordt dus voor het eerst het laatste stuk van het project in gebruik genomen: het spoorviaduct van 800 meter lang. ‘Door dat te bouwen, kan Gent-Sint-Pieters tot 30 procent meer treinen aan', zegt Christiane Van Rijckeghem van de NMBS. ‘En doordat de twee belangrijkste reizigerslijnen elkaar niet meer moeten kruisen, moet dat ook leiden tot tijdwinst: ze moeten niet meer op elkaar wachten.'

Lees meer in Het Nieuwsblad

Lees ook het artikel op deze site

Thursday, November 19, 2009

Bewoners eisen nu al dat optredens Gentse Feesten stoppen om middernacht

Zeventien bewoners uit diverse Gentse wijken en van verschillende wijkcomités vragen een kader voor leefbare Gentse Feesten. Laat optredens om middernacht stoppen en waak erover dat er in woonbuurten maximaal vijf dagen openluchtconcerten zijn. Kortom, ze vragen de Feesten zowat te halveren.

De bewoners komen uit diverse Gentse wijken en vertegenwoordigen comités uit de Reep, Vrijdagmarkt, Papegaaistraat, Sint-Michiels, Kwaadham, François Laurentplein, Steendam, Oude Vest, Blekersdijk en Nederschelde. Zij wonen in of aan de rand van de Feestenzone.

'Sinds vier jaar zijn bewoners betrokken bij de evaluatievergaderingen van de Gentse Feesten. Dat heeft weinig resultaat opgeleverd. Wij vragen om de structuur van de Gentse Feesten aan te pakken en ze te vernieuwen', zegt Paul Vanneste uit de Hoofdkerkstraat. Hij benadrukt dat hij niet in eigen naam spreekt, maar voor de hele groep bewoners.

Lees meer in Het Nieuwsblad

Lees meer over de Gentse Feesten en de Mexicaanse griep
Lees ook het artikel op deze site

Monday, November 16, 2009

Hogeschool Gent domineert Bachelor-afstudeerprijzen

Vier studenten van de Hogeschool Gent hebben een afstudeerprijs gewonnen van Bachelor.be, de vereniging die de belangen van de Vlaamse bachelors vertegenwoordigt. Ze kregen een geldprijs van 300 euro. De HoGent scoorde opvallend goed bij deze Bachelor-prijzen: in totaal waren er 'slechts' tien winaars, veertig procent van de prijzen ging dus naar de Hogeschool Gent - die weliswaar ook veruit de grootste Vlaamse hogeschool is, met meer dan 16.000 studenten.

Lees meer in Het Nieuwsblad

Lees ook het artikel op deze site

Monday, November 02, 2009

Gent krijgt miljoenen voor Rabot

De Vlaamse regering heeft drie miljoen euro uitgetrokken voor Bruggen naar Rabot, de grote stadsvernieuwing in de Rabotwijk. ‘Dat is minder dan de vijf miljoen die we gevraagd hadden, maar meer dan de 2,5 waar we eigenlijk maar op rekenden', zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Karin Temmerman (SP.A). ‘Door deze beslissing kunnen we een aantal projecten uitvoeren die anders op de helling hadden gestaan. We willen het geld zeker gebruiken om de Blaisantvest en Opgeëistenlaan vlotter oversteekbaar te maken.
Lees meer in Het Nieuwsblad

Lees ook een uitgebreider artikel over dit onderwerp op deze site
Lees ook het artikel over Ledeberg op deze site

Sunday, November 01, 2009

Politie en brandweer halen inbrekers van dak in Gent

De politie van Gent heeft zondagmorgen met behulp van de brandweer inbrekers van het dak gehaald van een kantoorgebouw in de Gentse deelgemeente Ledeberg. De mannen probeerden binnen te dringen in een kantoor van ING. Drie mannen werden opgepakt maar een vierde verdachte is nog voortvluchtig, zegt het Gentse parket.
De feiten gebeurden rond 4 uur in het kantoorgebouw aan de Gaston Crommenlaan. De mannen probeerden binnen te raken bij ING, zegt de lokale politie. Volgens het parket hadden de mannen enkele laptops klaargezet om mee te nemen, maar sloegen ze op de vlucht toen een alarm afging.

Lees meer in Het Nieuwsblad

Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site