Sunday, May 23, 2010

Mathias De Clercq als centerfold

'Als politicus ben ik niet altijd meester van mijn agenda. Om te ontsnappen aan die ratrace ga ik wandelen in het natuurgebied van Bourgoyen-Ossemeersen. Dat is een schitterende groene oase in de Gentse stadsrand', zegt Mathias De Clercq.
'Het kuieren door de pure natuur inspireert mijn politiek engagement. Zita, de hond van mijn schoonouders, vergezelt me. Honden zijn net als goede vrienden, zeggen ze toch in de volksmond? Maar voor een eigen hond ben ik helaas te weinig thuis.'

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site

Tuesday, May 18, 2010

Ik ben geen held.

Door het moedige ingrijpen van een Gentse agent in burger en van een klant is een gewapende overval op de Spar in Lotenhulle verijdeld. 'Ze zeggen held hier, held daar, maar ik ben vooral blij met de goede afloop', zegt Lieven Barbier, de agent in kwestie.

Het zou het scenario voor een misdaadfeuilleton kunnen zijn, maar sinds zondagmorgen weten ze bij de Spar in Lotenhulle dat de realiteit de fictie altijd overstijgt. Net voor het sluitingsuur stapte er een gemaskerde man binnen, gewapend met een afgezaagde tweeloop. Hij deed de droge mededeling dat hij de inhoud van de kassa wou. De overvaller had echter pech, want zijn pad werd gekruist door enkele moedige klanten, waaronder de 29-jarige Lieven Barbier, in het dagelijkse leven politie-inspecteur bij de Gentse politie.

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

Thursday, May 13, 2010

Betaald parkeren levert steden miljoenen op

De dertien Vlaamse centrumsteden kregen de vraag hoeveel het betaald parkeren per jaar opbrengt. Van elf ervan kregen we een antwoord.

Een optelsom van de bruto-inkomsten levert het bedrag op van 47,5 miljoen euro. Hoeveel er netto naar de stadskas vloeit, is moeilijk in het algemeen te stellen omdat het beleid verschilt. Sommige steden hebben een eigen parkeerbedrijf (Antwerpen, Gent, Kortrijk), andere doen een beroep op een privépartner (OPC, Apcoa, Vinci Park), een enkele stadsdienst doet het nog helemaal zelf. Een wat ruwe som leert dat het 21,5 miljoen euro zou zijn. De kosten voor de betaalsystemen lopen op en een deel gaat naar de privébedrijven. In Kortrijk blijven alle inkomsten in handen van het stedelijke parkeerbedrijf.

Lees meer in De Standaard
Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

Saturday, May 08, 2010

Voorzitter van rechtbank Gent is overleden

Roland Tack, de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Gent, is op 60-jarige leeftijd overleden. Tack was 20 jaar advocaat, hij zetelde toen ook voor de toenmalige CVP in de Gentse gemeenteraad. Daarna was hij 15 jaar lang rechter. Sinds 2007 was hij voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Gent. Hij was ook de beheerder van het nieuwe gerechtsgebouw aan de Opgeëistenlaan in Gent.
Lees meer in http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/oostvlaanderen/100508_Tack

Monday, May 03, 2010

Gedicht Ann Van Dessel siert boekentoren

Voor 'Poëzie op de Boekentoren', een wedstrijd ingericht door Creatief Schrijven, werden in eerste instantie tien gedichten weerhouden door juryleden Christophe Vekeman, Daniel Billiet en Sieglinde Vanhaezebrouck. De eer om gedurende een maand de gevel van de boekentoren te sieren, viel uiteindelijk te beurt aan Ann Van Dessel. Haar gedicht 'Mijn Stad' torent sinds gisteren boven Gent.

Elk gedicht werd geacht de argeloze voorbijganger te verleiden met een poëtische tekst. Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege mocht op de slotdag van de Week voor Amateurkunsten het winnende gedicht onthullen. Ann Van Dessel (48) uit Wespelaar (bij Haacht) werd laureate omwille van het origineel spel met taal, de verleidelijke toon en zeer goede opbouw van haar gedicht.

Sofie Oerlemans en Dominique Biebau kregen respectievelijk de derde en tweede prijs overhandigd.

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site