Wednesday, February 07, 2007

Guido De Padt wil experts sneller bij ongeval

Op de drukke N42 gebeurde gisteren om 5 uur een dodelijk ongeval. De N42 was bijna vijf uur afgesloten. Volksvertegenwoordiger Guido De Padt zal naar aanleiding van dit ongeval een vraag stellen aan minister Onkelinx. De Padt vraagt zich af of de weg niet sneller vrijgemaakt kan worden.
Op een recht stuk weg botste een terreinwagen bestuurd door Dany Walraet uit Sint-Martens-Lierde, die in de richting Geraardsbergen reed, frontaal tegen een vrachtwagen van Remitrans uit Gooik. De vrachtwagenbestuurder zag de jeep aankomen en probeerde hem nog te ontwijken. De vooras en het linkse voorwiel van de vrachtwagen zijn door de klap afgebroken. Van de jeep bleef niet veel meer over. De 36-jarige bestuurder zat gekneld en werd levenloos uit het wrak gehaald. Een deel van de N42, tussen de Nieuwe Kat en het grondgebied met Steenhuize-Wijnhuize, werd tot 9 uur gistermorgen voor alle verkeer afgesloten.

Naar aanleiding daarvan richtte volksvertegenwoordiger Guido De Padt een schriftelijke vraag aan minister van Justitie Onkelinx. De Padt vraagt zich af of experts niet sneller ter plaatse kunnen geraken, zodat de weg sneller vrijgemaakt kan worden. ,,De federale overheid wil initiatieven opzetten om de duurtijd van de files te beperken'', zegt De Padt. Link naar de persoonlijke site van volksvertegenwoordiger Guido De Padt en zijn strijd voor meer verkeersveiligheid : http://www.guidodepadt.be/


Lees het volledige artikel op Het Volk

No comments: