Thursday, January 03, 2008

Dierenvriendin komt om door losgebroken paard

Eva Venneman (20) zat op oudejaarsnacht samen met vrienden in een wagen die op de E17 botste op een paard. Eva overleefde het niet. 'Kijk naar de foto en je merkt wat een stralende persoonlijkheid ze was', zegt haar terneergeslagen vader.

Wat een uitgelaten oudejaarsfeest moest worden, is uitgedraaid op een drama. Eva Venneman was op slag dood toen de auto waarin ze zat op de onverlichte E17 in Zele botste op een paard dat door vuurwerk in paniek uit zijn wei was gebroken. Haar vrienden Cindy Laeremans (27) en Jelle Roelandt (27) liggen met zware verwondingen in het ziekenhuis.

Eva, Cindy en Jelle ontmoetten elkaar jaren geleden in het toenmalige Snookerpaleis in Gentbrugge dat werd uitgebaat door Cindy's vader. Cindy verhuisde later naar Deinze, maar de vriendschap bleef bestaan. Jelle Roelandt had werk gevonden bij Volvo en Eva zat ondertussen in het laatste jaar van de richting Hotelmanagement in Brugge. 'Ze zag trouwens echt uit naar haar stage in Frankrijk', zegt haar vader Willy Venneman, die alleen achterblijft met zijn zoon. Eva woonde bij haar moeder in Gentbrugge.
Lees meer in Het Volk

No comments: