Tuesday, October 05, 2010

Mathias De Clercq over avondshoppen: Nooit durven dromen van zoveel enthousiasme

Dat er vraag was naar avondshoppen, daar was schepen Mathias De Clercq redelijk zeker van, maar toch liet hij in vijf sessies telkens 10 middenstanders naar zijn bureau komen om te onderzoeken hoe wenselijk zo'n avondshopping wel was. Omdat de kans op slagen alleen maar groter wordt als er een voldoende groot draagvlak is. Vandaag kan Mathias De Clercq alleen maar toegeven dat hij nooit van 400 deelnemers durfde dromen.
De eerste doelstelling van het initiatief herhaalde Mathias De Clercq al voldoende: 'Gent als winkelstad bekend maken, de diversiteit van de specifieke zaken in Gent benadrukken. De Gentse middenstand extra in de belangstelling zetten', zo klonk het meermaals.

'Maar we wisten ook wel dat we bovenop voldoende zaken die wilden meedoen, en dat bleek geen enkel probleem, ook een extra belevingswaarde moesten toevoegen, om de avond echt aantrekkelijk te maken. Aantrekkelijk voor de Gentenaars, voor de winkeliers, maar ook ongetwijfeld voor mensen van buiten Gent, die voor die extra belevingswaarde naar Gent zullen komen.' aldus de schepen.


Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site

No comments: