Monday, April 11, 2011

Venijnige Scheldemug (voorlopig) ingedijkt

Sinds er meer water door de dichtgeslibde Schelde stroomt in Gentbrugge, is het probleem met de Scheldemug enigszins onder controle geraakt. ‘Tellingen uit de muggenvallen tonen aan dat het aantal muggen drastisch is teruggelopen na 2008', zegt schepen Guy Reynebeau.

Nu met de intocht van de lente ook het muggenseizoen stilaan weer aanbreekt, slaat de buurtbewoners van de Schelde in Gentbrugge, Sint-Amandsberg en Destelbergen de schrik weer om het hart. Hoe zal het dit jaar gaan met de beruchte Scheldemug? Hoewel de wetenschappers er nog altijd hun hand niet voor in het vuur durven te steken, verwachten ze echter dat de Plaag van de Zeeschelde ook dit jaar niet echt zal pieken in vergelijking met het rampjaar 2008.

In dat jaar maakte Gent voor het eerst echt kennis met het merkwaardig fenomeen: rond de Schelde stroomden er klachten binnen van bewoners die gestoken werden door hardnekkige muggen. De steken van de piepkleine beestjes waren zeer venijnig. Veel buren bleken er allergisch op te reageren, de beten konden zelfs gaan ontsteken.

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op Opnieuw protest tegen Sheldemug

No comments: