Friday, December 09, 2011

Kerstsfeer in Gent verdeeld over twee pleinen

Op het ene plein de tradionele markt, op het andere 'Winterdroom'. In Gent wordt de kerstsfeer verdeeld. Wie beide sites op dezelfde dag wil bezoeken neemt het gratis pendeltreintje.

Net als vorig jaar is de kerstsfeer in Gent weer opgedeeld. De kerstmarkt staat als vanouds op het Sint-Baafsplein. Tussen het belfort en de kathedraal bieden handelaars in meer dan vijftig versierde en sfeervol verlichte chalets kerstdecoratie, gelegenheidsgeschenkjes en natuurlijk glühwein aan. Bands brengen live muziek op de achtergrond. De ijspiste ligt aan de andere kant van de stad, op het Sint-Pietersplein. Onder de naam 'Winterdroom' is daar weer een heel kerstdorp opgetrokken, waar je van allerlei lekkers kunt proeven.

Van de naar schatting 300.000 bezoekers die vorig jaar naar 'Winterdroom' kwamen, bonden er meer dan 42.000 de schaatsen onder. Logisch dus dat de ijspiste weer een voorname plaats krijgt in de schaduw van het grootste reuzenrad van Europa. Deze keer is de bevroren waterspiegel zelfs nog een beetje groter. Nu kunnen we rondjes draaien op 900 vierkante meter ijs, deels overdekt, deels in openlucht.

Lees meer in Het Nieuwsblad
Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

No comments: