Monday, July 02, 2007

Senioren houden Graslei proper

Twee senioren, Gust en Madeleine, hebben twee maanden lang opgemerkte interventies gehouden op Gras- en Korenlei. In opdracht van Ivago maakten zij er passanten op attent dat vuilnis niet op straat hoort.

Wie regelmatig op Gras- en Korenlei toeft, is ze zeker tegen het lijf gelopen. De jongste weken liepen er op het gezelligste plekje van Gent twee senioren rond die zonder schaamte alle voorbijgangers aanspraken. Ze gaven zich uit voor Gust en Madeleine en hadden het als taak opgevat om Gras- en Korenlei netjes te houden. Jongeren werden vriendelijk verzocht hun vuilnis in de containers te droppen. Lagen er blikjes op de grond dan haalde Gust zijn barbecuetang boven om ze op te rapen en had een groepje veel vuilnis verzameld dan bood Madeleine hen een zakje aan.

De twee berichtten over hun belevenissen op een eigen weblog en lieten ook filmpjes achter op Youtube. Jongeren met wie ze gesproken hadden, mochten samen met Gust en Madeleine op de foto en kregen het adres van hun space in de handen gestopt. Wereldverbeteraars of rare snuiters? Geen van de twee. Zaterdag maakte Ivago bekend dat de actie van hen uitging. Gust en Madeleine zijn acteurs van de vzw Theaterplatform en werden er in opdracht van Ivago op uitgestuurd om bezoekers van Gras- en Korenlei aan te spreken. "Tijdens de warme aprilmaand waren er hier heel wat problemen met zwerfvuil" zegt Ivago-woordvoerder Koen Van Caimere. "Een campagne drong zich op, maar omdat Gras- en Korenlei vooral populair zijn bij jongeren, wilden we niet met het vingertje wijzen. Zo is het idee van Gust en Madeleine ontstaan met hun eigen weblog".

Lees meer in Het Volk

No comments: