Monday, December 03, 2007

Post sluit nog zeven kantoren

De Post kondigde aan om in 2008 in Gent nog eens zes postkantoren te sluiten. Het gaat om die aan de Martelaarslaan en de Begijnhoflaan in gent, het kantoor aan de Dendermondsesteenweg in Sint-Amandsberg, de Hogeheerweg in Sint-Denijs-Westrem, de Winkelstraat in Wondelgem en de Baron Adolphe della Faillelaan in Zwijnaarde. In Destelbergen gaat het postkantoor aan de Dendermondsesteenweg dicht.

Daarmee zullen er van de 28 postkantoren van vorig jaar maar twaalf meer overblijven. Dat is nog een kantoor per 18.000 inwoners. Dit jaar sloten al tien postkantoren de deuren of staan ze op het punt om dicht te gaan. Het gaat onder meer om de kantoren in de New Yorkstraat in de Muide, in de Langestraat in Ledeberg, in de Slachthuisstraat in Gent, aan de Victor Braeckmanlaan in Sint-Amandsberg en in de Koning Leopold II-laan vlakbij het Citadelpark.

De sluitingen passen binnen de reorganisatieplannen van De Post. Tegen 2009 wil het bedrijf in heel België maar 650 van de oorspronkelijk 1.300postkantoren meer overhouden. Volgend jaar verdwijnen er 198 waarvan 22 in Oost-Vlaanderen.

Lees meer in Het Volk

No comments: