Friday, March 27, 2009

Modellijst leidt tot open opstand binnen Open VLD

'Ik roep de Gentse leden van Open VLD op om massaal de modellijst weg te stemmen die de partij heeft opgemaakt voor de Vlaamse verkiezingen.' Dat zegt niet zomaar een militant, maar schepen Sas van Rouveroij.

Het ongenoegen zit diep bij de Gentse Open VLD omdat er weer geen enkele Gentenaar een verkiesbare plaats kreeg bij de liberalen.

'De leden van Open VLD mogen vandaag nog beslissen of ze het eens zijn met de lijst zoals het provinciaal bestuur die heeft goedgekeurd', zegt Sas van Rouveroij. 'Ik hoop dat ze die massaal wegstemmen. Want zoals de lijst eruitziet, hypothekeren we onze kansen op een goede verkiezingsuitslag en dat verdienen de liberalen niet in Oost-Vlaanderen.'

Op de modellijst wordt het koptrio Jean-Jacques De Gucht, Fientje Moerman en Filip Anthuenis gevolgd door de Aalstse Vera Van der Borght op vier, Marnic De Meulemeester (Oudenaarde) op vijf en Hilde Dierick (Dendermonde) op zes. Burgemeester Philippe De Coninck uit Assenede is nummer zeven, terwijl Guy Verhofstadt, Herman De Croo en Guido De Padt de lijst zouden duwen. Wat Sas Van Rouveroij - en bij uitbreiding heel de Gentse Open VLD - hoog zit, is dat het lijstvormingscomité geen oog had voor Gent.


Lees meer in Het Nieuwsblad

No comments: