Monday, April 27, 2009

Gent is 37,2 miljard euro waard

37.200.000.000 oftewel 37,2 miljard euro. Voor zoveel geld aan producten en diensten gaat er in alle Gentse bedrijven samen jaarlijks de deur uit. Dat is behoorlijk indrukwekkend, want zeven jaar geleden was dat nog maar 23,4 miljard euro.
De cijfers afkomstig van de federale overheidsdienst Financiën gaan weliswaar maar terug tot 2007, maar het lijdt geen twijfel dat ze in 2008, een economisch topjaar, op zijn minst geëvenaard werden. Met een gezamenlijke omzet van 37,2 miljard euro is Gent goed voor 5,9% van de totale Vlaamse omzet. Daarmee ziet Gent zijn marktaandeel groeien. Met een omzet van 23,4 miljard euro was Gent in 2002 nog maar goed voor 5,1 procent van heel Vlaanderen.

'In vijf jaar tijd kende Gent een stijging met zestig procent. In Vlaanderen was dat maar veertig procent', zegt schepen van Economie Mathias De Clercq (Open VLD). 'Gent staat sterk in een aantal sectoren die de voorbije jaren een enorme sprong gemaakt hebben. Wij profiteren van onze kenniseconomie. In het zog van de Universiteit Gent zijn heel wat spin-offbedrijfjes ontstaan. En ook in de IT-sector zijn in onze stad een pak bedrijven opgericht. Netlog is daar een mooi voorbeeld van. Gent is op heel wat vlakken koploper.'

Lees meer in Het Nieuwsblad


Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

No comments: