Thursday, July 09, 2009

Sp.a liet zijn eigen minister urenlang wachten

Net toen iedereen dacht dat de regeringsvorming erop zat, stokte de machine in de laatste onderhandelingsuren. Dat had veel te maken met sp.a, dat op de valreep nog een ministerpost meer wilde dan N-VA. En zo vooral zijn interne personeelsproblemen wilde oplossen.

Formateur Peeters wilde nochtans kost wat kost vermijden dat de aandacht van de nodige besparingen zou worden afgeleid. Maar uiteindelijk kon hij ook niet verhinderen dat dat vermengd raakte met het debat over de portefeuilles. 'Het debat was bijwijlen dynamisch'. Lees: er is wat afgeruzied tijdens de eindspurt.

Het blijft hét beeld van deze opmerkelijk vlot verlopen onderhandelingen. Woensdagavond zes uur. Argeloos arriveert sp.a-minister Frank Vandenbroucke voor het oog van de journalisten bij Hotel Errera. De deur zit nog op slot, geen van de andere onderhandelaars daagt op. Kris Peeters, Marianne Thyssen, Bart De Wever en Vandenbrouckes eigen voorzitster Caroline Gennez zitten op dat moment volop in informeel gesprek op het kabinet van de minister-president.

Lees meer in De Morgen


Lees ook het artikel op deze site

No comments: