Friday, August 07, 2009

Gents duo mag zich nu officieel 'Dikke en Dunne' noemen

Na jarenlange onderhandeling krijgen de Gentse 'Dikke en Dunne' Guy De Groote en Marc Van Malderen de toelating om zich officieel 'Laurel and Hardy' te noemen. Niemand minder dan de erfgenamen van de twee komieken gaven daarvoor hun zegen.

Gisteren kreeg manager Marc Van Beveren de lang verwachte mededeling dat 'onze Gentse Loorel en Hardie' officieel erkend worden door de erfgenamen van de echte Stan Laurel en Oliver Hardy. Ze krijgen exclusiviteit van optreden in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Na meer dan twee jaar onderhandelen heeft de Larry Harmon Picture Corporation, die de rechten beheert, daar positief over beslist. 'Deze unieke licentie en de gevolgen van de overeenkomst hebben een wereldwijde impact', zegt Van Beveren.

Het verhaal van de Gentse 'Dikken en Dunnen' begon goed tien jaar geleden. Acteur en crooner Roger Filip, ook componist van 'Als strop be'kik geboren', kroop in de huid en het kostuum van de Dunne en vormde vijf jaar lang een duo met acteur Guy De Groote.

Lees meer in Het Nieuwsblad

No comments: