Monday, February 25, 2008

Kinepolis kiest nieuw gezicht

Kinepolis verbouwt zijn inkom aan Ter Platen. Terzelfder tijd komen er links en rechts van die ingang, alsook in de Tijgerstraat een kleine honderd nieuwe woningen. Het is de groep Blijweert die dit project ontwikkelt. Kinepolis wil al vele jaren de inkompartij meer allure geven, maar dat dossier hing samen met andere ontwikkelingen in de buurt. De vernieuwing van die inkom moet het Gentse complex doen aansluiten bij de andere bioscoopcomplexen van de groep. Links van de inkom staat al jaren een rij verkrotte huizen, die eigendom zijn van Kinepolis. Die stadskanker is veel buurtbewoners en het Gentse stadsbestuur al lang een doorn in het oog.

Een eerste bouwaanvraag stootte op bezwaren van de Vlaamse administratie. 'We hebben op 15 december 2007 een tweede aanvraag ingediend waarin we alle opmerkingen van de Vlaamse administratie hebben verwerkt. Het stadsbestuur zette het licht al op groen, het is nu wachten of ook de Vlaamse administratie dat doet. We zijn intussen vier jaar met het project bezig', zegt architect Axel Verbeke van het bureau A. Voor de inkompartij werkt Kinepolis met zijn eigen architecten. Het gaat om het bureau ES°TE uit Brussel.

De verkrotte huizenrij wordt gesloopt. Ooit was het streven die huizen te redden, maar een brand en verregaande verkrotting maken een heropbouw onmogelijk. In de plaats komt een woningblok. Tussen dat blok en de inkompartij komt een uitgang voor het parkeerterrein. Rechts van de nieuwe inkom moet een tweede bouwblok verrijzen. Tenslotte komt er nog een derde bouwblok in de Tijgerstraat, op de plek waar nu een in- en uitgang is voor het parkeerterrein. In de appartementencomplexen komen studio's en appartementen die variëren in oppervlakte van 60 tot 120 m2. Met dit project wordt hele bouwblok rond Kinepolis doorgetrokken.


Lees meer in Het Volk

No comments: