Monday, December 15, 2008

Hotels en B&B's worden opgelicht

De politie waarschuwt voor oplichters die proberen kleine hotels en bed&breakfast-adresjes op een sluwe wijze geld te ontfutselen. Een van de doelwitten is Open VLD-gemeenteraadslid Catharina Seghers. "Het begon met een aanvraag van een bedrijf uit Singapore met de naam Zinox Research Institute om een drietal weken door te brengen in mijn bed&breakfast Flat Hotel Borluut" zegt Catharina Seghers.

"Ze boekten en zouden betalen met een cheque van een Britse bank. Het rare was dat het bedrag van de cheque wel zeven keer hoger was dan het gevraagde bedrag en dat ze me vroegen om de resterende som terug te storten naar verschillende firma's. De cheque was in Britse ponden. Het bedrag van omgerekend 7.384 euro staat ondertussen op mijn rekening. Aanlokkelijk natuurlijk".

Gelukkig heeft ze nog niks teruggestort, want de kans is zeer groot dat de som die op haar rekening staat virtueel is. De oplichters maken immers handig misbruik van de tijd die de bank nodig heeft om uit te zoeken of de cheque gedekt is. In ons land storten banken doorgaans het geld van een buitenlandse cheque 'onder voorbehoud' op uw rekening en gaan daarna na of de cheque wel echt is. Dit duurt enkele dagen tot verschillende weken. Blijkt hij dan vals te zijn, dan haalt de bank het geld opnieuw van de rekening. Vaak is het slachtoffer verkeerdelijk van mening dat de cheque in orde is als de bank het geld op de rekening heeft gestort.

Lees meer in Het Nieuwsblad


Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

No comments: