Monday, June 29, 2009

Ik sta voor een verscheurende keuze

Daan Schalck 02'Natuurlijk ben ik ontgoocheld.' Sas Van Rouveroij weet dat hij in de vakantie de keuze zal moeten maken tussen zijn kersvers zitje in het Vlaams Parlement en zijn ambt als Gentse schepen van Haven en Innovatie.
176 leden van de Gentse Open VLD stemden ja op de vraag of Sas Van Rouveroij de twee functies mag combineren. Maar 142 leden zakten zaterdag speciaal af om neen te stemmen. 55 procent ja-stemmen is te weinig om te kunnen cumuleren. De partijstatuten vereisen een tweederdemeerderheid van 66procent.

'Ik ben ontgoocheld', reageert Sas Van Rouveroij. 'Ik meen dat er echt iemand nodig is die tegelijk als schepen de interne keuken van de stad bestuurt en zitting heeft in het Vlaams Parlement om de belangen van een grootstad als Gent beter te kunnen behartigen. We klagen al tien jaar dat Gent te weinig geld krijgt toegestopt in vergelijking met Antwerpen. Wel, dit was de kans om daar tegenin te gaan. Want laten we niet vergeten dat 90procent van alle bevoegdheden van de steden en gemeenten door de Vlaamse regelgever wordt bepaald en dat 398miljoen van de 625miljoen euro waarover Gent jaarlijks kan beschikken afkomstig is uit de kas van Vlaanderen.'

Lees meer in Het Nieuwsblad

Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

No comments: