Thursday, June 11, 2009

Snelste ambtenaar van België

Vergeet het cliché dat ambtenaren en stadsdiensten traag en log zijn - of toch zeker in Gent. Bij een test van radiomakers Annemie Peeters en Sven Pichal was Gent de allersnelste om te reageren. Met dank aan Pieter-Jan Declerck van Gentinfo.
'Je vais bientôt déménager dans votre commune. J'aimerai construire une habitation écologique et je voudrais dans ce cadre investir dans des panneaux solaires.' Zo begon de mail die Peeters en Pichal naar alle gemeenten van Vlaanderen stuurden. Een Nederlandstalige versie van die vraag stuurden ze naar alle Waalse gemeenten. Ze vroegen onder meer naar de subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen.

Het snelste antwoord dat ze kregen, in keurig Frans gesteld, liep al na iets meer dan 3 uur binnen in hun mailbox. 'Het was dan ook niet zo'n ongelofelijk moeilijke vraag', zegt Pieter-Jan Declerck van Gentinfo, die het antwoord in kwestie verstuurde. 'Om op dat soort vragen te antwoorden, hebben we bij Gentinfo alle informatie bij ons. Dan is het normaal dat we zoiets in zo'n korte tijd kunnen klaarspelen. Voor complexere vragen moeten we zelf eerst rondbellen en dan kan het wat langer duren.'
Lees meer in Het Nieuwsblad

Lees ook het artikel op deze site
Lees ook het artikel op deze site

No comments: