Saturday, March 01, 2008

Gent moet af van jaren '70

Feestende studenten, rommelige volksheid, gemakkelijk genieten en kermisachtige toestanden bepalen té veel het merk Gent. Dat vindt het bureau Berenschot, dat gisteravond in het NTGent voorstellen deed over wat het nieuwe imago van Gent dan wel moet worden.

Driehonderd Gentenaars kwamen gisteravond samen in het NTGent, om op zoek te gaan naar het imago dat Gent moet krijgen om in de toekomst nieuwe bewoners, toeristen en bedrijven aan te trekken. In een zogenaamd Groot Overleg debatteerden burgemeester Daniël Termont (SP.A) en Ocker Van Munster van het Nederlandse studiebureau Berenschot met de aanwezigen in de zaal. Uitgangspunt was: Gent heeft eigenlijk te veel troeven; de stad moet kiezen welke troeven ze ten volle wil uitspelen. Want als je op alle vlakken formidabel bent - dixit Termont - dan eindig je in een rommeltje. 'We moeten een scherper profiel hebben.'

Om de avond gemakkelijker te laten verlopen hadden de organisatoren de 17 aspecten waarop Gent zich zou kunnen profileren herleid naar vijf: cultuur, wonen, tolerantie, sport, en kennis en innovatie.


Lees meer in Het Volk

No comments: