Sunday, March 16, 2008

Twintig procent minder bezoekers

De Halfvastenfoor gaat het laatste weekend in. Zondag kan men traditioneel genieten van attracties aan halve prijs. De foor was in elk geval niet zo succesvol als in 2007.


De Halfvastenfoor was vorig jaar een groot succes. Het was prachtig weer en na drie jaar noodgedwongen verblijf aan de Watersportbaan kon de foor eindelijk terug plaatsvinden op het Sint-Pietersplein. 320.000 bezoekers zakten in 2007 af naar de 108 attracties.

Dit jaar zal dat cijfer ruim lager liggen. De meeste foorkramers hebben weinig hoop op een laatste spectaculair weekend dat alles zou goed maken. Guido Herman, voorzitter van de bond van de foorkramers, ziet het minder somber in: 'Op dit moment ligt het bezoekersaantal ongeveer 20 procent lager dan vorig jaar, maar dat is nog steeds meer dan de jaren aan de Watersportbaan. Het eerste weekend trok veel foorgangers en zelfs het weer lachte ons toe.'

Maar de Halfvastenfoor kon de lijn van het eerste weekend niet doortrekken. 'In 2007 was het de hele tijd prachtig weer. Toen hebben we één namiddag gehad waar het een beetje regende. De foor is dit jaar min of meer in het water gevallen. Zeker de laatste week. Ouders waren bang om hun kinderen toe te vertrouwen aan een attractie in het stormweer van afgelopen week. Het was moeilijk om hen te overtuigen dat alles perfect veilig is, zelfs met hoge windsnelheden.'
Lees meer in Het Volk

1 comment:

Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Monitor de LCD, I hope you enjoy. The address is http://monitor-de-lcd.blogspot.com. A hug.