Tuesday, March 18, 2008

Reuzenkippen neergestreken in De Vijvers

Drie kleurrijke reuzenkippen zijn neergestreken in woon- en zorgcentrum De Vijvers. De kippen, uit polyester, moeten zorgen voor een huiselijke sfeer in het rusthuis.
Het idee om de drie polyester kippen te maken, ontstond in 2006, in samenwerking met derdejaarsstudenten Interieurvormgeving van de Hogeschool Gent. "We wilden meer kleur in het leven van de bewoners brengen', zegt Bie Hinnekint, die instaat voor huiselijkheid en positieve beeldvorming. 'Het toont ook dat bejaarden niet zonder inspiratie zijn, al kunnen ze het soms niet goed uitdrukken".

De kippen werden Dotty, Karootje en de Belgische Kip gedoopt, naar hun respectievelijke ontwerpen. Dotty is beschildert met stippen in het kleurenpalet van de verschillende afdelingen van De Vijvers. Karootje is geruit, zoals de typische tafellakens uit de tijd van weleer. De Belgische Kip draagt de kleuren van de Belgische vlag. De ideeën werden creatief uitgewerkt door de bewoners en daarna democratisch gekozen door bewoners, personeel en bezoekers.

Lees meer in Het Volk

No comments: