Sunday, August 31, 2008

Buurt verzet zich tegen te groot rusthuis

In Gentbrugge, op een terrein gelegen tussen de Jan Van Aelbroecklaan en de Weverbosdreef, wil de nv Cofinimmo een groot rust- en verzorgingstehuis optrekken met ongeveer honderd kamers, een keuken, een restaurant, een winkel en technische ruimtes. Een actiecomité vreest de ontwrichting van de buurt en vraagt een kleiner gebouw.

Het terrein paalt aan de Gentbrugse Meersen en het toekomstige Vredesbos. De Weverboslaan is een eeuwenoude dreef die vroeger naar het Scheldeveer aan de huidige Heusdenbrug leidde. Vandaag is het een mooie populierendreef die druk gebruikt wordt door recreanten. Langs de Weverboslaan ligt een onbebouwd perceel van ongeveer 7.500vierkante meter. Het is een zone voor openbaar nut. De nv Cofinimmo werkt voor het bouwproject samen met de Le Foyer de la Femme, die het rusthuis Avondsterre op de Kortrijksesteenweg exploiteert.

Het geplande complex is vier bouwlagen hoog en heeft een gevellengte van ongeveer 80meter. De nok van het dak zal 15 meter hoog reiken. Dat is dubbel zo hoog als de andere huizen in de omgeving. In de Lusthofwijk is de maximale hoogte zes meter, net zoals in het Petrus Jozef Triesthof.


Lees meer in Het Nieuwsblad

No comments: